Aangenaam

Dennis de Bakker - Filmcoach

Dennis de Bakker

Als kind werd ik door mijn vader meegenomen naar zijn werk waar hij een doka had. Daar maakte ik kennis met het bewerken en ontwikkelen van films. In mijn tienertijd maakte ik samen met een vriendje met de super8 filmcamera van zijn moeder onze  eerste stopmotion. Later ben ik meer de fotografiekant opgegaan. Door mijn ontmoeting met Lidi ben ik in contact gekomen met het vak film maken. Samen hebben we onze krachten gebundeld en hebben we nu een aantal films gerealiseerd die op nationale en internationale filmfestivals worden vertoond.

 

Vol enthousiasme geven we nu al een aantal jaar filmworkshops aan kinderen, jongeren en volwassenen. Het maken van eigen films is enorm leuk, vergt moed en geduld en laat zien wat je doormiddel van samenwerken kan bereiken. Kortom bere leerzaam.

dennis@filmcoach.nl

Lidi Toepoel

Toen ik klein was, schreef ik al verhalen. Later raakte ik gefascineerd door media en tijdens mijn studie ontdekte ik wat ik het allerleukste vond: verhalen in beeld vertellen.

Bij Radboud Kindertv, waarbij je films maakt met en voor kinderen in het ziekenhuis, ontwikkelde ik me als filmmaker. Korte fictiefilms voor 48 hour Film volgden, waarbij onze films altijd in de prijzen vielen. Daarnaast beleefde onze eigen korte film ‘De Laatste Brugwachter’ zijn première in Tuschinski en ging internationaal de wereld rond, van Los Angeles tot aan India. Onlangs won onze korte kinderfilm ‘Koeboy’ de prijs voor Beste Film; de bekroning van 48 hour Cinekid. En werd onder andere in Parijs vertoond en voor Cannes geselecteerd. Als filmmaker vind ik storytelling van groot belang, films zonder een goed verhaal vind ik helemaal niks.

lidi@filmcoach.nl

Lidi Toepoel - Filmcoach

Koeboy

De laatste brugwachter