Filmworkshops voor volwassenen

Mensen denken in plaatjes, maar hoe laten we dat plaatje zien aan anderen? Filmcoach biedt de helpende hand om zelf die ene mooie, creatieve, verantwoorde foto of film te maken. We dagen mensen uit om op een andere manier te kijken en zelf ervaren door te doen.

Voor meer informatie over onze workshops kun je een e-mail sturen naar info@filmcoach.nl of gebruik maken van het contactformulier.

Filmworkshop bij Filmcoach.nl

Filmen en fotograferen met je smartphone

De smartphone is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar wat kun je er allemaal qua film en fotografie mee? Tijdens deze workshop ontdek je hoe je optimaal gebruik kunt maken van licht, geluid en beeld en welke gadgets er zijn. Aan de hand van tips en tricks onderzoek je hoe je het beste kunt filmen en fotograferen met je smartphone en een mooi verhaal in beeld kunt vertellen.

Vloggen

YouTube en vlogs zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Maar hoe ziet die wereld precies in elkaar?  Wij vertellen je er alles over, bespreken de do’s en don’ts van vloggen en hoe je hier mediawijs mee omgaat. Maar je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag. Aan de hand van onze tips en tricks maak je een eigen Youtube video. Je leert camera- en montagetechnieken zo optimaal mogelijk toe te passen en aan het eind van de workshop heb je als resultaat een eigen vlog!

Filmtechnieken: storytelling

Het bedenken van een eigen filmverhaal: we nemen je mee in het echte storytelling. En leren hoe je verschillende filmtechnieken toe kunt passen om je verhaal kracht bij te zetten. Onder onze deskundige begeleiding maak je een eigen korte fictiefilm.

Mediawijsheid

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met onderwerpen zoals: nepnieuws, voor- en nadelen van social media, cyberpesten, treitervlogs, haatreacties, sexting, grooming etc.
De doelen van deze workshop zijn afgeleid van het Mediawijsheid Competentiemodel: begrip, gebruik, communicatie en strategie.