Voortgezet onderwijs

Jongeren zijn al veel met beelden bezig op Instagram, Snapchat en YouTube. Communiceren in beeldtaal is normaal voor ze. Wij willen ze daar graag bij ondersteunen. Want is het allemaal wel echt wat je ziet, hoe is het gemaakt en misschien nog wel interessanter: hoe maak je het zelf! Met onze workshop ervaar je het zelf en daarbij coachen we je om je nog meer ontwikkelen.

Voor meer informatie over onze workshops kun je een e-mail sturen naar info@filmcoach.nl of gebruik maken van het contactformulier.

Filmworkshop bij Filmcoach.nl

Vloggen

YouTube en vlogs zijn niet meer weg te denken uit de wereld van leerlingen. In deze workshop ontdekken ze hoe je op een creatieve manier een vlog kunnen maken. Ze leren over cameragebruik, jezelf presenteren voor een camera, hoe je een vlog interessant of grappig kunt maken en hoe je in de montage alles tot een geheel maakt. Ze onderzoeken de do’s en don’ts van vloggen en hoe je hier mediawijs mee omgaat. Aan het eind van de workshop hebben de leerlingen zelfstandig een Youtube video gefilmd en gemonteerd.

Kerndoelen: 48, 50, 51 en 52

Filmtechnieken: stilte op de set!

Leerlingen bedenken hun eigen filmverhaal en ontdekken hoe ze verschillende filmtechnieken kunnen toepassen die hun verhaal kracht kunnen bijzetten. Aan het einde van de workshop hebben ze zelfstandig een one minute movie bedacht, gefilmd en gemonteerd.

Kerndoelen: 48, 49, 50 en 52

Greenscreen

Een groen scherm wordt vaak in film gebruikt, misschien wel vaker dan je denkt. Leerlingen ontdekken hoe deze greenscreen techniek precies in elkaar zit en ze ervaren creatief te denken over een filmverhaal met gebruik van een greenscreen. Zo zetten ze zelf een complete film in elkaar.

Kerndoelen: 48, 49, 50 en 52

Filmen en fotograferen met je smartphone

De smartphone is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar wat kun je er allemaal qua film en fotografie mee? Tijdens deze workshop ontdek je hoe je optimaal gebruik kunt maken van licht, geluid en beeld en welke gadgets er zijn. Aan de hand van tips en tricks onderzoek je hoe je het beste kunt filmen en fotograferen met je smartphone en een mooi verhaal in beeld kunt vertellen.

Kerndoelen: 48, 49, 50, 51 en 52

Stop motion animatie

Wist je al dat onze ogen van 24 foto’s per seconde bewegend beeld kunnen maken? Leerlingen ontdekken dit en meer door verschillende vormen van animatie in film te bekijken en bespreken. Ze denken creatief na over een verhaal en zetten de complete stop motion animatie zelf in elkaar.

Kerndoelen: 48, 49, 50 en 52

Mediawijsheid

Tijdens deze workshop gaan leerlingen aan de slag met onderwerpen zoals: nepnieuws, voor- en nadelen van social media, cyberpesten, treitervlogs, haatreacties, sexting, grooming etc.
De doelen van deze workshop zijn afgeleid van het Mediawijsheid Competentiemodel: begrip, gebruik, communicatie en strategie.