Bij onze workshops ben je veel zelf aan de slag; filmen, monteren en samen terugkijken. Door feedback te geven, ervaar je wat er goed ging of beter zou kunnen. Zodat je weer een stapje beter wordt in film maken. Onze filmcoach geeft gevraagd en ongevraagd advies. Stilte op de set…..actie!
Voor meer informatie over onze workshops kun je een e-mail sturen naar info@filmcoach.nl of gebruik maken van het contactformulier.
YouTube en vlogs zijn niet meer weg te denken uit de wereld van leerlingen. In deze workshop ontdekken ze hoe je op een creatieve manier een vlog kunt maken. Ze leren over cameragebruik, jezelf presenteren voor een camera, hoe je een vlog interessant of grappig kunt maken en hoe je in de montage alles tot een geheel maakt. Ze onderzoeken de do’s en don’ts van vloggen en hoe je hier mediawijs mee omgaat. Aan het eind van de workshop hebben de leerlingen zelfstandig een Youtube video gefilmd en gemonteerd.
Doelgroep: Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenen
Kinderen bedenken hun eigen filmverhaal en ontdekken hoe ze verschillende filmtechnieken kunnen toepassen die hun verhaal kracht kunnen bijzetten. Aan het einde van de workshop hebben ze zelfstandig een fictiefilm bedacht, gefilmd en gemonteerd.
Doelgroep: Primair onderwijs
Leerlingen bedenken hun eigen filmverhaal en ontdekken hoe ze verschillende filmtechnieken kunnen toepassen die hun verhaal kracht kunnen bijzetten. Aan het einde van de workshop hebben ze zelfstandig een one minute movie bedacht, gefilmd en gemonteerd.
Doelgroep: Voortgezet onderwijs
Geluid is misschien wel het belangrijkste en moeilijkste bij het maken van films. Leer kennismaken met de zoektocht naar dat geluid wat jouw film beter maakt. Aan het eind van de les heb je een animatie met daaronder jouw geluiden.
Doelgroep: Primair onderwijs / Voortgezet onderwijs
Het bedenken van een eigen filmverhaal: we nemen je mee in het echte storytelling. En leren hoe je verschillende filmtechnieken toe kunt passen om je verhaal kracht bij te zetten. Onder onze deskundige begeleiding maak je een eigen korte fictiefilm.
Doelgroep: Volwassenen
Een groen scherm wordt vaak in film gebruikt, misschien wel vaker dan je denkt. Leerlingen ontdekken hoe deze greenscreen techniek precies in elkaar zit en ze ervaren creatief te denken over een filmverhaal met gebruik van een greenscreen. Zo zetten ze zelf een complete film in elkaar.
Doelgroep: Primair onderwijs en voortgezet onderwijs
De smartphone is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar wat kun je er allemaal qua film en fotografie mee? Tijdens deze workshop ontdek je hoe je optimaal gebruik kunt maken van licht, geluid en beeld en welke gadgets er zijn. Aan de hand van tips en tricks onderzoek je hoe je het beste kunt filmen en fotograferen met je smartphone en een mooi verhaal in beeld kunt vertellen.
Doelgroep: Voortgezet onderwijs en volwassenen
Wist je al dat onze ogen van 24 foto’s per seconde bewegend beeld kunnen maken? Leerlingen ontdekken dit en meer door verschillende vormen van animatie in film te bekijken en bespreken. Ze denken creatief na over een verhaal en zetten de complete stop motion animatie zelf in elkaar.
Doelgroep: Primair onderwijs en voortgezet onderwijs
Welkom in de wereld van de hond! We nemen de kinderen mee in het hondenbestaan: wat kan en doet een hond en wat voor geluiden horen hierbij? Tijdens de workshop worden ze uitgedaagd te kijken vanuit de beleveniswereld van een hond. Zo ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld vanuit een ander (camera)perspectief en kunnen ze het ‘kijken als een hond’ met de camera toepassen. Aan het einde van de workshop heeft ieder groepje een eigen filmpje van hun hondenavontuur gemaakt.
Doelgroep: Primair onderwijs
Wat zou jij doen als je baas zou zijn van het journaal? Leerlingen ontdekken hoe ze op een creatieve manier een reportage kunnen maken. En hier mediawijs mee om te gaan: wat is nepnieuws en wat is echt nieuws? Ze leren over cameragebruik, jezelf presenteren voor een camera, wat een bericht tot nieuws maakt en hoe je in de montage alles tot een geheel vormt. Aan het eind van de workshop hebben de leerlingen zelfstandig een reportage gefilmd en gemonteerd.
Ook mogelijkheden voor een lessenserie: hierin maken leerlingen een wekelijks journaal. De tijd van de (digitale) nieuwsbrief is voorbij, laat leerlingen zelf via beeld vertellen wat het nieuws op school is!
Doelgroep: Primair onderwijs
Tijdens deze workshop gaan leerlingen aan de slag met onderwerpen zoals: nepnieuws, voor- en nadelen van social media, cyberpesten, treitervlogs, haatreacties, sexting, grooming etc.
De doelen van deze workshop zijn afgeleid van het Mediawijsheid Competentiemodel: begrip, gebruik, communicatie en strategie.
Doelgroep: Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenen
Waar vroeger alleen het journaal en kranten nieuws verspreiden, is er nu op internet overal nieuws te vinden. Waaronder ook nepnieuws. In deze workshop gaan kinderen video’s en foto’s bekijken en beoordelen wat echt is en wat nep. Ook onderzoeken ze de gevolgen van nepnieuws. Dan gaan ze zelf aan de slag: ze maken hun eigen nepnieuws.
Doelgroep: Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenen